• Буквар за Нови Играчи
Обратно в Съдържанието


Добре дошли в Буквара за Нови Играчи на Легендата за Зеления Дракон

Селският площад
Легендата за Зеления Дракон (LotGD) е доста обширна игра с доста области за разучаване и изследване. Лесно е да се изгубиш и объркаш от всички неща, които можеш да правиш. Затова помнете, че селският площад е центърът на селището, от което първоначално поемаш по своя път в играта. От площада ще получите достъп до доста други области, с някои малки изключения (за които ще поговорим след малко). Ако някога се изгубите, или не сте уверени какво се случва около вас, върнете се на селския площат, за да се ориентирате отново.

Първият ви ден
Първият ти ден може да е много объркващ. Представя ти се много информация, голяма част от която не ти трябва! Истина е! Едно нещо, което трябва да държиш под око са твоите точки живот. Те се намират в Жизнени Статистики. Няма значение каква професия си си избрал/а, в края, ти си някакъв воин или боец, така, че трябва да се научиш на бойни изкуства. Най-добрия начин да го направиш е да излезеш в гората и да намериш някакви създания, които да убиеш. Когато намерите накое, провери да не е по-високо ниво от вас, защото ако е, може да не оживеете след битката. Не забравяй, че можеш да избягаш от същество, което си нападнал, но понякога идисква няколко пъти преди да се отървеш. Също можеш да си купиш броня или оръжие, с помощта на което ще получиш по-голяма атака или защита и по-голям шанс за победа в битките.

Веднъж победил ли си същество, трябва да забележиш, че може и да си ранен. Отиди при Колибата на Лечителя и там можеш да получиш лечение, срещу съответната цена. Докато сте първо ниво, лекуването е безплатно, но с напредването става все по-скъпо. Също така, не забравяй, че е по-скъпо да излекуваш една точка живот, после още една точка живот, отколкото две точки живот наведнъж. Така че, ако се опитвате да поспестите малко злато и не сте лошо ранени, може да си позволите да рискувате две или три битки, докато сте слабо ранени, и тогава да се излекувате наведнъж от нанесените поражения от няколко двубоя.

След като си убил няколко същества, трябва да се върнеш в селото, в Школата за воини на Блуспринг и да говориш с учителя си. Учителят ти ще ти каже дали си готов да го предизвикаш и когато това стане, не е зле да се пробваш (но преди това се увери, че си се излекувал)! Учителят ти няма да те убие, ако изгубиш, но ще ти даде безплатен лечебен еликсир и ще те пради да си вървиш по живо по здраво.

Смъртта
Смъртта е естествена част от всяка игра, която съдържа някакъв вид битки. В Легендата за Зеления Дракон, да си умрял е само временно състояние. Когато умреш, ти губиш всичкото налично злато което е било в теб (златото в банката се запазва!), и част от опита, който си събрал. Докато си мъртъв можеш да бродиш из Земята на сенките и Гробището. В гробището ще намериш Рамиус ,господарят на Смъртта. Той ще ти даде няколко задачи да свършиш за него, в замяна на които ще получиш неговото благоразположение. Земята на Сенките е една от онези области, до които не можеш да стигнеш от селския площад. Всъщност, докато си мъртъв не можеш изобщо да отидеш до селския площад!

Unless you can convince
Рамиус to resurrect you, you'll remain dead until the next game day. Има 6 игрални дни в един реален. Новият ден идва, когато часовникът на селския площад покаже полунощ.

Новите Дни
Както пише по-горе, в един астрономически ден има 6 игрални дни. Нов ден започва, когато часовника на площада на селото удари полунощ. При настъпването на всеки нов ден ще получаваш нови битки в гората, лихва за златото ти в банката (ако банкерите са доволни от представянето ти!), доста други статистики също ще бъдат обновени. Също така, ще бъдеш възкресен ако си умрял и ще получиш нов шанс да продължиш по света. Разбира се, ако пропуснеш да влезеш в играта по време на един цял игрален ден, ще изпуснеш възможността си да играеш по време на този ден (това означава, че получаваш нов игрален ден, само когато влезеш в играта, ако не си влизал в продължение на няколко дни, не значи, че са ти се натрупали цяла камара нови игрални дни). Битките в гората, битките срещу други играчи (PvP), точките за употреба на специаланите умения и други статистики, които се обновяват на нов ден НЕ се прехвърлят от ден на ден (не могат да ти се натрупат).

PvP (Player versus Player - Битки с други играчи)
Легендата за Зеления Дракон съдържа специален елемент, който позволява на играчите да се нападат един друг. Като нов играч си защитен от битки с други играчи за първите 5 игрални дни или докато натрупаш 1500 опит, освен ако не решиш да напднеш друг играч. Някои сървъри може да са изключили PvP аспекта на играта, което означава, че няма начин някога да бъдете нападнат от друг играч. Сами може да разберете дали битките с други играчи за изключени като потърсите навигацията "Убий друг играч." Ако няма такава навигация, значи не можете да нападнете (или да бъдете нападнат) от друг играч.

Когато друг играч ви нападне и умрете, губите само златото, което не сте прибрали в банката и 5% от опита си. Не губите ходове в гората или някоя друга статистика. Ако ти победиш играч, който си нападнал, ще получиш 10% от опита му, както и всичкото му злато на ръка. Но, ако нападнеш някого и загубиш, губиш 15% от опита си, както и всичкото си злато, което не си прибрал в банката. Ако някой друг те атакува и загуби, ще спечелиш златото, което той е имал в себе си и 5% от неговия опит. Можеш да нападаш само играчи с близко до твоето ниво. Няма нужда да се притесняваш, че докато си 1-во ниво, ще дойде някой батко/някоя кака от 15-то ниво и ще те сгруха от бой.

Ако си наемеш стая в страноприемницата, когато решиш да излезеш от играта, ще намалиш вероятността да те нападне някой друг играч. Единственият начин някой да те нападне, докато нанкаш в страноприемницата е да подкупят бармана, което може да им излезе доста соленичко. Ако излезеш на полето някой може да те атакува без да плаща пари или бисери на съдържателя. не можеш да бъдеш атакуван докато си Онлайн, а само докато си Офлайн. Така че колкото повече играеш, толкова по-защитен ще бъдеш ;-) Освен това, ако ви нападнат и умрете, никой друг не може да ви нападне отново, докато не влезете пак в играта, така че не се тревожете, че ще ви убиват по 30 - 40 пъти на ден. Влизането обратно в играта ще те направи възможна жертва в битка с друг играч, дори ако вече си бил убиван днес.

Готови ли сте да поемете из света!
Вече би трябвало да имаш добра представа за играта, как да я играеш, как да напредваш и да се пазиш. Светът на играта е доста богат, така че, изследвай го! Не се бой от смъртта, особено когато си млад играч, защото и след смъртта има много неща за откриване и правене!
Обратно в Съдържанието
Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons License.
Game Design and Code: Copyright © 2002-2005, Eric Stevens & JT Traub, © 2006-2007, Dragonprime Development Team
Design: Jade Template © Josh Canning 2004 of HFS