• Относно Легендата за Зеления Дракон
Легенда за Зеления Дракон
От Ерик Стивънс и ДжТ Трауб

LoGD версия 1.1.1 Dragonprime Edition
MightyE ти казва: "
Легендата за Зеления Дракон е римейк, направен в чест на класическата BBS игра, Legend of the Red Dragon (известна още като LoRD) от Сет Ейбъл Робинсън.`"

"LoRD в момента е собственост на Gameport (http://www.gameport.com/bbs/lord.html) и те притежават изключителни права върху името и играта LoRD. Затова всичкото съдържание в Легендата за Зеления дракон е ново, само с някои намеци за оригиналната игра, като например пищната сервитьорка Виолет и хубавия бард Сет."

"Въпреки че са направени сериозни усилия да се запази оригиналната атмосфера на играта, са направени много промени с цел по-ефективна игра и адаптация на играта за уеб среда."

"LoGD (след версия 0.9.7) се разпространява под Creative Commons License, което общо взето значи, че сорс кодът за играта и всички нейни производни трябва да остане отворен и достъпен при поискване. Версия 0.9.7 и по-стари все още са достъпни под GNU General Public License, но 0.9.7 ще бъде последната версия с този лиценз. За да се ползва всяка от новите функции се изисква използване на код от 1.0.0. Изрично се забранява да ползвате код от версии след 0.9.7 в 0.9.7 и да разпространявате полученото произведение под GPL."

"Можете да изтеглите последната официална версия на LoGD от DragonPrime и можете да играете класическата версия на http://lotgd.net."

Трябва да се опитвате да използвате този код само, ако се чувствате комфортно с PHP и MySQL и имате желание ръчно да поддържате кода си актуален.
"

"Освен това има активна общност на модификаторите, наречена DragonPrime, която може да ви помогне да намерите допълнителни екстри за играта си. За тези допълнителни възможности ще получиш активна поддръжка в общността на DragonPrime."

"LoGD е програмирана на PHP с MySQL бекенд. Работи под Windows и Linux/UNIX с подходяща настройка. Основният код се пише активно от Ерик Стивънс и Джей Ти Трауб, с някои части на други автори (отбелязани в сорс кода там, където е нужно), и се разпространява под Creative Commons License. Ползвателите на изходния код са обвързани с тези условия.
Групата DragonPrime Development Team пое отговорността за разработката на кода на 1 Януари 2006 и продължава да поддържа и добавя функционалност към основния код.
"

"Който използва сорс кода може свободно да го променя, но оригиналната информация за авторските права и оригиналният текст на страницата 'За играта' трябва да бъдат запазени, но може да бъдат допълвани."

"Надяваме се, че играта ще ти хареса!"
Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons License.
Game Design and Code: Copyright © 2002-2005, Eric Stevens & JT Traub, © 2006-2007, Dragonprime Development Team
Design: Jade Template © Josh Canning 2004 of HFS
Виж PHP кода
Version: 1.1.1 Dragonprime Edition
(Page gen: 0.017s / 7 queries (0.003s), Ave: 0.017s - 0.017/1)